Lp 2


 

 

 

På lørdag dro søstarn, Frigg og jeg for å konkurere i klasse lp2 igjen 🙂 Søstarn var med som moralsk støtte og en god venner på turen. Turen denne gangen gikk til Norsk Spaniel klubb avd Telemark sin plass og dommer var Per Eigil Gylland. Målet med denne turen var i hovedsak å få vekk den ene 0`en fra dekk u/marsj,  fra det forrige opprykket våres og da selvsag få litt mer poeng 🙂 Og litt for min egen del å selvsagt, for å se om vi har noe å gjøre på NM og litt kokuranse trening… Dro fra Raufoss kl 06.00, ja det er galskap vet det 😉 Og dette gjør en frivillig og til og med betaler for det!!! Men morro er det når det går som det skal:) Rakk egentlig ikke å summe meg så mye før vi skulle i ringen. Det hadde seg slik at vi var der 09.50 og vi hadde oppmøte kl 10.00. Og nå hadde det seg også sånn at lp1 gikk i en annen ring, siden det var 2 dommere, så måtte ikke vente på di engang. Og i programmet sto det at lp2 skulle gå i ring 1, så vi hadde akkurat plasert oss der.  Så da hadde jeg 10 min på meg før det oss der, da jeg hørt at vi ble ropt opp til felles dekk i ring 2??? Så da var det bare å dure av sted til ring 2..ja ja..så da var det  rett i felles dekk. Det fine med det er jo at en ikke rekker å grue seg så mye, men en får heller ikke hentet ut noe krutt av Frigg før start og det hender det trengs og litt viktig er det jo for han å få sett over alt som er rundt seg.

 

Øvelsene :

Felles dekk 3 min m/sjult fører : 9

Frigg lå litt urolig, ble tydelig litt berørt av den ene hunde han lå ved siden av som ulte gjennom hele dekken, så her må vi ha litt mer forstyrrelser under trening…

fri v/fot : 7,5

Min feil, syntes ikke Frigg gikk pent nok, så snakket til han 2 ganger uten lov. Men han skal høre i ringen også ikke bare på trening. Og kanskje var han å litt lei av å gå kontakt etter BH prøven på Onsdag.

Dekk u/marsj: 9,5

Får beskjed om å stole mef på Frigg, men det var jo her vi nullet sist…

Innkalling fra sitt m/stå: 8,5

Trekkes for skakt innsitt, noe som er gjennomgående i nesten hver øvelse.

Stå under marsj: 9

Skakt innsitt.

Apportering:  8

Frigg dreper litt apporten, men ikke noe tygging. Når vi var ferdig med våres program, sier dommeren at han vil vi skal ta en ny apportering. Men da han legger til at han ikke blir særlig fornøyd hvis vi velter kaffe koppen hans. Hva??? tenker jeg. Så kommanderer jeg frigg i bli og kaster apporten. Da setter dommeren kaffe koppen sin foran apporten, og ber meg sende Frigg ut. Jeg spør til og med dommeren om han har med seg sugerør, ganske så sikker på at Frigg velver kaffe koppen. Men nei da, Frigg tar en liten bue rundt koppen og henter apporten så fint som bare det 🙂 Kanskje en må tenke i litt nye baner i innlæringen 🙂 he he…

Fritt hopp over hinder m/sitt:  9

Skakt innsitt.

Fremmadsending m/stå og på plass: 8,5

Her ble alle hundene lurt av søylen ringbåndet ble festet, det så ut som en litt stor kjegle. Jeg ser Frigg ser både den og kjeglen når jeg viser han frem. Og prøver å forklare han  hvilke det er. Men han klarer å løpe nesten bort til feil «kjegle» da jeg gir han en dobbelt kommando og får han i riktig reting. Noe som imponerte dommeren 🙂

Kontroll over hunden på avstand : 9,5

Frigg har en glippe på 5 cm hver gang han legger seg fra sitt opp.

Helhtsinntrykk: 9,5

Dommeren synes vi er en flott ekvipasje 🙂 Men veldig synd vi får det litt ødelagt med sperring og skakke sitter. Så han mente vi ikke skulle gå fot i det hele tatt før sitten var i orden. Ja vi får nå se på det 🙂 he he

Samlet poengsum: 173,5 opprykk  og vinner av klasse 2 med gull merke 🙂

Kjempe fornøyd med dagen og 7 timer i bil var helt greit når det gikk sånn 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s