Valpene 3 uker


Da har valpene blitt 3 uker, valpene har blitt veid, fått mark kur( Noen av valpene synes ikke mark kuren var spesielt god,noe en tydelig kan se på noen av bildene) ,klippet klør og tatt bilder. Vi har også begynt med litt sosialisering med andre mennesker og valpene har spist sine første måltider. Di første som har hilst på valpene er mennesker moren Smula kjenner godt, da det er mine tantebarn.  Smula har jo også nå litt og litt mer «fri» fra valpene, da leker og koser  hun seg sammen med Batman og Hufsa.

Sosialiseringsperioden 3 – 12 uker.

Midt i denne perioden blir valpene solgt og valpene får ett helt nytt miljø. Opplevelser i denne korte perioden på ca 2 mnd, kan ha stor betydning for hvordan valpen blir som voksen. En valp skal lære seg at den er en hund,lære arts samhørighet. Det betyr at den skal ha kontakt med andre hunder,fortrinnsvis mor og kullsøsken. Det for å forstå hvilken art den tilhører. Ved å ha jevnlig kontakt også med mennesker i denne perioden,vil valpen bli preget på oss.Som oppdretter er det svært viktig å bruke tid på håndtering. Vi bruker masse tid på valpene, både som samlet flokk, men også tid på hver enkelt valp hver for seg. Valpene lærer også hvor grensen til fiendtlighet går med leking og lekeslossing. Det er avgjørende for hunden så den ikke hele tiden kommer opp i vanskelige situasjoner.  Hvis hunden går glipp av dette kan det føre til redde og aggressive hunder. Ved anbefalinger skal valpene ved ca 5 ukers alder ha alenekontakt med mennesker i 5-10 min daglig. Når valpen er 7/8 uker øker «behovet» til 20/30 min alenekontakt daglig. (scott & Fuller) (Utdrag fra boken Genetikk, Avl og Oppdrett)

        Jeg kommer til å skrive litt mer om valpens sosialiseringperiode neste uke..

.….Nå litt bilder av di søte små….

…..Brindle gutt…..

 

….Tricolor gutt….

 

….Brindle gutt….

 

….Sort/hvit brindle point gutt….

 

….Rød gutt….

 

….Tricolor tispe…. 

….Kos med valpene….

Litt bilder fra «valpebingen»

IMG_6863IMG_6881IMG_6884IMG_6889IMG_6904IMG_6910IMG_6913IMG_6914

….Batman,Smula og Hufsa….

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s