Ikke alltid det går sånn en vil,tror og håper når en tispe venter valper !!!


Jeg vet at veldig mange har forstått og fått med seg deler av det som skjedde hos oss natt til 16 august ,da ett innlegg ble delt på FB godt over 2000 ganger. Tenk at så mange prøvde å hjelpe oss,og mange av de kunne nok ha hjulpet oss 😊😊

Tispen, Homla var i meget god form, men det skulle vise seg og være 10 valper i denne lille snuppa. Stort sett så er det bedre med mange enn få valper . ( Da er de kanskje ikke så store og de har en enklere vei gjennom fødsel)

Starten på fødsel. Rier osv startet veldig bra .Men etter hvert så dabbet det av. Man kunne såvidt kjenne munn/snute på en valp mot pekefinger, men den rikket seg ikke. Så begynte Homla å bli veldig dårlig, Temp økte,

slimhinner ble hvitere. Vi prøvde alt etter boka. Og alt som ikke var etter boka.

Det skulle vise seg å bli en lang og frustrerende natt, når div vetrinærer ikke var å få tak i.Fikk tilslutt tak i en vetrinær i løpet av natten, men de skulle ha kunder den dagen så de kunne ikke ta et haste keisersnitt.

Et nr for øyeblikkelig hjelp ble prøvd.(Dette oppgir de på sin svarer) Ved øyeblikkelig hjelp ring……: Jeg prøvde dette nr over 20 ganger, men tlf var av. Kom til slutt frem til mjøsvakta ( nord for Hamar, dit var det 1 t og 30 å kjøre. Da åpnet snart andre veterinærer i nærheten av oss. Etter samtale med de så avventa jeg .

Viktig å få frem at dette ikke er en kritikk mot den vetrinæren som tok oss imot,selv om en blir «kastet » inn i ett keisersnitt. Vetrinæren vi kom til har hatt praksis i mange år. Og de har hatt mange operasjoner som er mer komplisert enn ett keisersnitt. Jeg har fra før vært hos andre veterinærer hvor tispen har dødd. Og eier står igjen hjelpesløs. Da er en heldig med sin erfaring. Men en vet ikke hvor mye som kreves før en står i det selv.

Jeg ringte alt fra Hadeland, Gran,Brandbu,Dokka,Raufoss,Biri og Gjøvik. Men dårlig med respons å få. Da valgte jeg en vetrinær som kunne ta oss inn med engang. Og som sagt, når mor blir så dårlig og alt står bom stille så må en finne på noe. Ut må valpene uansett. Jeg har jo hørt skrekkhistorier hvor noen har prøvd på egenhånd å få ut valpene. Dessverre har det resultert i at både mor og valper har dødd.

Ting så bra ut etter operasjon. Det var 10 valper, 5+5, men 2 døde hos vetrinæren og en ett døgn senere i mitt fang, etter å ha kjempet for han gjennom natten 💙

Så var det Holma, det aller fineste og noe av det mest triveligste dyret du kan ha ❤ Hun våknet på en måte ikke helt etter keisersnittet og når de skulle legge henne i bilen min, da døde hun 🐝❤🐾

Jeg har tenkt opp og ned frem og tilbake hva jeg skulle ha gjort mer av og kanskje anderledes. Det hadde ikke fått Homla tilbake uansett ❤ Vi er nå veldig glade for å ha 7 flotte valper etter Homla og Lego. Og jeg har lært enda mer om hunder, parring,valper,fødsel osv. Man blir aldri utlært… Jeg har ikke holdt på lenge med å oppdra, selge og ha valper. Dette er mitt kull nr 10 på cardigan og jeg har hatt 3 på bruks schæfer. Men jeg vil påstå at dette kullet etter Homla er noe av det mest grusomme og krevende en kan oppleve.

Ja, en er heldig med 7 valper,men tap av Homla og all den jobben hun/tispen skal gjøre for sine valper den er uvurderlige ❤ Da hjelper det ikke med allverden av forsikringer…Helt jævelig har det rett og slett vært.Der satt jeg med 8 sultene små slappe valper etter narkose,og jeg kunne ikke spørre på FB etter hjelp.

Først måtte jeg ringe forvært og gråte meg gjennom hva som hadde skjedd . For en grusomme tlf samtale å måtte ta..

Nå blir de 7 valpene 4 uker på mandag.De spiser 2 måltider fast føde ,2 med flaske og resten pupp fra Grillbritt pr dag.De har akkurat flyttet inn i stua og får stadig nye opplevelser 😊

Jeg takker så mye til alle som engasjert seg, både på tlf, sms, mail osv… Jeg har så langt ifra svart alle, men tiden har gått med til «mor» Grillbritt og hennes 7 nye valper og Mio🥰Det var altså denne frøkna som ble redningen og en god del flaske med erstatning fra meg.

Takk så mye til Gunn og Linn Helen for lånet av Grillbritt og Mio denne tiden ❤ Ja, det hadde sikkert gått uten, men da hadde ikke valpene hatt mor og jeg hadde hatt enda flere våkennetter.

Nå vil det også komme bilder og filmer av valpene. Da sammen med Grillbritt, siden Homla ikke ble med hjem til sine søte små..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s